Dodental loopt op

Nog honderden vermist op Bahama's na orkaan Dorian

28 september 2019 22:28
Verwoestingen als gevolg van orkaan Dorian die over de Bahama's raasde. Beeld © AFP

Het aantal vermisten op de de Bahama's wordt steeds minder, maar het dodental loopt wel op. Een maand nadat de verwoestende orkaan Dorian over de eilandengroep trok, zijn nog steeds zeshonderd mensen vermist.

Dorian trok een spoor van vernieling. Huizen en gebouwen werden verwoest, duizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten en veel mensen vonden de dood. Het aantal doden ligt nu officieel op 56.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verwoesting Bahama's in beeld: omvang orkaanramp steeds duidelijker

"We weten dat de kans groot is dat er nog meer mensen overleden zijn, omdat er nog honderden vermist zijn", zei premier Hubert Minnis van de Bahama's tegen CNN. Reddingwerkers van een Amerikaans medisch team dat naar de Bahama's ging voor hulp, konden nog steeds de geur van dode mensen ruiken. Veel mensen zijn vermoedelijk door het water meegetrokken en daardoor omgekomen. De orkaan raasde vooral over het noordelijke deel van de Bahama's. 

Gevlucht naar de VS

Ook zijn duizenden mensen dakloos geworden. Veel bewoners van de eilandengroep zijn gevlucht naar de Verenigde Staten. De regering van de Bahama's kondigde eerder deze week aan bedrijven in te huren om de grote afvalbergen te verwijderen.

Luxe festivaltenten voor slachtoffers Dorian op de Bahama's

Een grote festivalorganisator besloot zijn tenten nu eens voor een goed doel in te zetten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore