Ga naar de inhoud
Jonger dan 30

'Amerikaanse overleden na roken e-sigaret'

Beeld © AFP

In de Amerikaanse staat Mississippi is een patiënt overleden aan een longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruiken van de elektronische sigaret. Het is alleen bekendgemaakt dat de patiënt jonger was dan 30 jaar.

Het ministerie van Gezondheid van Mississippi heeft niet gezegd wie de patiënt was of wat die precies rookte met het apparaatje. Volgens een plaatselijke nieuwssite gaat het waarschijnlijk om een 27-jarige vrouw uit het noordoosten van de staat.

RIVM
Lees ook:
RIVM waarschuwt voor illegale e-sigaret: 'Als we nu niets doen, gaat het mis'

Het is volgens Amerikaanse media de twaalfde persoon in de Verenigde Staten die door een longaandoening bezwijkt die verband lijkt te houden met rookwaar in het apparaatje. De meldingen in de VS hebben wereldwijd aangezet tot maatregelen tegen 'vaping'.

In heel de VS zijn meer dan vijfhonderd mensen ziek door 'vaping', maar wat er precies fout gaat is nog steeds niet opgehelderd in de medische wereld.

Baas
Lees ook:
Baas e-sigaretmaker Juul stapt op, bedrijf stopt met reclames

Meest verkochte e-sigaret VS illegaal in EU

Juul, de meest verkochte e-sigaret in de Verenigde Staten, is illegaal in de Europese Unie. De sigaretten van Juul zijn zeer verslavend.

In Europa geldt voor de vloeistof in e-sigaretten een norm van maximaal 20 mg nicotine per ml, Juul bevat 59 mg per ml. Bijna drie keer de toegestane hoeveelheid dus.