Onverkoopbaar

Duizenden nieuwe BMW's en Mini's op autokerkhof in Canada

25 september 2019 11:21 Aangepast: 25 september 2019 11:29
Bijna 3000 BMW's en Mini's op autokerkhof in Vancouver Beeld © @littlerascalsracing on Instagram

Voor autoliefhebbers moet het een pijnlijk gezicht zijn: bijna 3000 BMW's en Mini's die staan weg te roesten op een gigantische parkeerplaats. Al vier jaar lang wordt er niet meer naar de auto’s omgekeken.

In februari 2015 trof een zware winterstorm de haven van Halifax, een stad in het oosten van Canada. Op dat moment stond er net een nieuwe 'lading' met de nieuwste BMW's en Mini's in de haven. Doordat de auto’s te lang zouden hebben blootgestaan aan stilstaand en zout water werd besloten dat de auto's niet meer mochten worden verkocht.

Waterschade

Er werd vastgesteld dat er door de waterschade een verhoogd risico op crashes zou zijn. Er werd daarnaast gewaarschuwd voor schade aan de elektrische systemen. Sindsdien staan de auto’s op een bergingsterrein in Vancouver.

BMW Canada heeft aan autowebsite Jalopnik laten weten dat de auto’s officieel zijn afgeschreven. Het is nog niet bekend wat er nu met de auto’s gaat gebeuren. De beoogde eigenaars van de getroffen voertuigen hebben destijds allemaal een nieuwe auto gekregen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Floris regelt begrafenis voor dierbare auto's: 'Ze spelen toch een grote rol in je leven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore