In gezicht geraakt

Senator Haïti opent vuur: fotojournalist raakt gewond

24 september 2019 04:28 Aangepast: 24 september 2019 04:34
De fotograaf is in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen. Beeld © EPA

Een senator op Haïti heeft maandag buiten het parlementsgebouw het vuur geopend op demonstranten. Daarbij raakte nieuwsfotograaf Chery Dieu-Nalio gewond.

De fotograaf werd in het gezicht geraakt, maar heeft geen levensbedreigende verwondingen. Ook een andere man werd door de senator geraakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doden bij brandstofrellen in Haïti

Het incident gebeurde bij het parlementsgebouw in Haïti, waar de benoeming van de nieuwe minister-president bekendgemaakt zou worden. Actievoerders waren daar aanwezig om een zitting van de Senaat te verstoren.

'Dit was zelfbescherming'

De senator die de schoten loste, Jean-Marie Ralph Fethiere, is lid van de regeringspartij. Hij zei na afloop van het incident 'uit zelfbescherming te hebben gehandeld'.

"Zelfbescherming is een heilig recht", verklaarde Fethiere, "Ik werd aangevallen en reageerde daarop". Hij voegde daar wel direct aan toe dat hij niet wist dat er een journalist gewond was geraakt.

Zitting uitgesteld

De zitting in de Senaat werd uitgesteld na het incident. De president van Haïti, Jovenel Moise, annuleerde zijn reis naar New York, waar hij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zou bijwonen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dakdekkers tijdens hun werk beschoten in Etten-Leur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore