Toestemming rechter

Weduwe Tob Cohen toch aanwezig bij begrafenis

23 september 2019 15:08 Aangepast: 23 september 2019 15:59
Sarah Wairimu, verdacht van de moord op haar man Tob Cohen, vorige week in de rechtbank Beeld © ANP

De weduwe van de in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen, Sarah Wairimu, heeft van de rechter toestemming om de gevangenis onder begeleiding te verlaten om naar de begrafenis van haar man te gaan. Ze zal net als de andere familie van Cohen aanwezig zijn op de begrafenis.

Wairimu zit op dit moment vast op verdenking van de moord op haar man. Er was een ruzie ontstaan tussen Wairimu en de zus van Cohen over wat er met de stoffelijke resten van het lichaam van de oud-Philipstopman moest gebeuren. Zij hebben inmiddels hun geschillen bijgelegd en zullen beiden aanwezig zijn op de begrafenis.

De rechter moest Wairimu nog toestaan de gevangenis even te verlaten. Wel blijft ze verdachte en moet ze donderdag weer voor de rechter verschijnen.

Verplaatst naar morgen

De begrafenis is op het laatste nippertje verplaatst van vandaag naar morgen. De kranten Daily Nation en The Star meldden dat daartoe is besloten omdat er te weinig joodse geestelijken aanwezig waren.

Wairimu, en Robert Cohen, broer van de omgebrachte Nederlander, waren al op de joodse begraafplaats in de Keniaanse hoofdstad Nairobi gearriveerd, toen werd besloten de begrafenis uit te stellen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van moord verdachte weduwe eist dat ze Cohen zelf mag begraven

Ze zal vandaag niet aanwezig zijn bij het voorlezen van het testament, zei haar advocaat Philip Murgor. Tob Cohen zou zijn zus Gabrielle van Straten als voornaamste erfgenaam opvoeren.

Vechtscheiding

Wairimu zou haar Nederlandse echtgenoot, die al meer dan 30 jaar in Kenia woonde, uit de weg hebben laten ruimen. Ze lag in een vechtscheiding met Cohen. Hij verdween in juli.

Volgens Wairimu was hij naar het buitenland vertrokken. De politie vertrouwde dit niet en pakte de vrouw eind vorig maand op. Het lichaam van Cohen werd anderhalve week geleden in een afgedekte oude watertank achter het huis van het paar gevonden. Dat was op aanwijzingen van een andere hoofdverdachte, mogelijk een minnaar van Wairimu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reconstructie: 'Boven lijk Tob Cohen moest huisje worden gebouwd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore