Geen aliens

Area 51 bestormen? Een andere keer misschien

20 september 2019 21:49 Aangepast: 21 september 2019 19:31
Mensen hebben zich verzameld bij één van de ingangen van het Area 51-terrein. Beeld © AFP

Het is aangekondigd als een evenement waarvoor zich via Facebook miljoenen hebben aangemeld. Maar voorlopig is Storm Area 51, in de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada, een bijeenkomst waar bezoekers bijna net zo schaars zijn als buitenaardse wezens.

Over de ultrageheimzinnige militaire basis die in het uitgestrekte gebied is gevestigd, doen de wildste geruchten de ronde. En hoe kun je die beter verifiëren dan door zelf een kijkje te gaan nemen?

2 miljoen belangstellenden: wáár dan?

Precies dat was het plan van de mensen die, bij wijze van grap, in juni via Facebook een leger gelijkgestemden begonnen te ronselen om de basis vandaag, vrijdag 20 september, te bestormen. Motto: 'Ze kunnen ons niet allemáál tegenhouden'. Ruim 2 miljoen belangstellenden kondigden aan dat ze zouden meedoen.

Die zijn er niet. Nou vooruit dan: nóg niet. De politie had vanochtend vroeg (plaatselijke tijd) nog geen honderd aanwezigen geturfd. Onder hen zijn ook nog eens veel journalisten en vloggers, van wie een aantal via onder meer YouTube live verslag doet van het evenement dat maar niet van de grond wil komen.

Eerste bezoekers Storm Area 51: 'Ik ga niet voorop'

Schoorvoetend meldden zich de afgelopen dagen wat belangstellenden voor het evenement Storm Area 51. Maar echt grote plannen hebben ze niet.

Twee mensen zijn tot nu toe aangehouden, zegt de politie: een vrouw die onder een hek door wilde kruipen, en een man die stond te wildplassen.

De sfeer is lacherig, blijkt uit verschillende livestreams. Aanwezigen hopen dat ze later op de dag gezelschap krijgen van meer nieuwsgierigen, maar niemand lijkt echt te geloven in de komst van honderden, zo niet duizenden mensen.

Gokken maar!

Bij de bookmakers in het niet ver weg gelegen Las Vegas kun je intussen geld inzetten op een reeks van weddenschappen die met Storm Area 51 te maken hebben. Een greep uit het aanbod:

  • Wordt Area 51 vandaag inderdaad bestormd?

  • Gaan er mensen door de omheining komen?

  • Zal een officiële presidentskandidaat twitteren over Storm Area 51?

Het antwoord op al die vragen is voorlopig nee. En het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in gaat komen.

Een paar van de belangstellenden afgelopen nacht. Een paar van de belangstellenden afgelopen nacht.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mensenmassa wil geheime 'alienbasis' Area 51 bestormen: 'Ze kunnen ons niet tegenhouden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van