In Witte Huis

Trump heeft 'goed en constructief gesprek' met Zuckerberg

20 september 2019 04:38 Aangepast: 20 september 2019 09:37
Mark Zuckerberg in Washington. Beeld © EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren een 'goed en constructief gesprek' gehad met Facebookbaas Mark Zuckerberg. De twee spraken elkaar in het Witte Huis.

Volgens een verklaring op Facebook kwam Zuckerberg naar Washington om 'te praten met beleidsmakers en naar hun zorgen te luisteren'. De Facebookbaas sprak behalve met de president ook met een aantal andere politici.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zuckerberg: 'We kunnen inmenging Rusland niet stoppen'

Trump heeft zich in het verleden meerdere keren negatief uitgelaten over Facebook. Zo vond de president dat het platform tijdens de verkiezingen in 2016 'tegen hem was'. Ook zou het bedrijf van Zuckerberg 'voortdurend de kant van de democraten kiezen'.

'Goed en constructief gesprek'

Ondanks dat alles, verliep het gesprek tussen de twee goed. Dat bevestigen zowel een woordvoerder van Facebook als het Witte Huis.

Kritische senator

Het gesprek dat Zuckerberg had met de Republikeinse senator Josh Hawley verliep minder goed. Hawley is erg kritisch over wat Facebook met gebruikersdata doet. Na afloop zei hij tegen Amerikaanse media dat hij het niet met Zuckerberg eens kon worden over de beperkte privacy die Facebookgebruikers hebben. Dat komt vooral omdat het platform ook de eigenaar is van Whatsapp en Instagram. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Onafhankelijke' raad Facebook gaat klachten gebruikers behandelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore