Buitenaards leven?

Amerikaanse marine erkent ufo's op archiefbeelden cockpit

19 september 2019 04:47 Aangepast: 19 september 2019 09:41
Impressie van een UFO, tekening.

De Amerikaanse marine heeft toegegeven dat op oude beelden, gemaakt in 2004 en 2015, onbekende vliegende objecten te zien zijn. Over de oorsprong van de zogeheten ufo's tast ook de marine in het duister, zo verklaart een woordvoerder.

De beelden doken in 2017 en 2018 op, maar tot dusver wilde de marine er geen uitspraken over doen. Nu zegt een woordvoerder dat men ook bij de marine niet weet wat de oorsprong van de objecten is die op de beelden te zien zijn. Speculeren wil men echter niet. 

'Kijk dat ding, man!'

In een video uit 2004 verschijnt een langwerpig object in het vizier van een straaljager, voordat het pijlsnel uit beeld verdwijnt. In fragmenten uit 2015 is de reactie van piloten te horen als zij onbekende objecten zien. "Kijk dat ding dan, man!" klinkt het, en "mijn god, het vliegt tegen de wind in!"

De woordvoerder van de marine zegt tegen CNN dat er nu openheid wordt gegeven over de beelden zodat piloten in opleiding het kunnen melden wanneer zij onbekende objecten zien. De ufo's in het luchtruim worden gezien als een gevaar voor hun veiligheid. Volgens de woordvoerder worden vaker onbekende objecten gesignaleerd, maar werden die momenten voorheen nooit gemeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van