Noodweer

Lichaam vermiste Nederlander (66) gevonden in Spanje, meegesleurd door water

17 september 2019 14:48 Aangepast: 17 september 2019 15:02
Duikers, honden en helikopters werden ingezet in de zoektocht naar de Nederlander in Spanje Beeld © EPA

Het lichaam van de Nederlandse man (66) die sinds zondag in Spanje vermist was, is gevonden. Dat laat een woordvoerder van Buitenlandse Zaken weten aan RTL Nieuws. Drie dagen lang werd er intensief naar hem gezocht, nadat hij tijdens zware regenbuien en overstromingen door het water werd meegesleurd.

"We leven erg met de familie mee", laat de woordvoerder weten. Een honorair consul, een medewerker van de ambassade, is in het gebied waar de man is gevonden.

Hij zou zondag met vrienden en familie zijn geweest toen hij op enig moment door het snelstromende water werd verrast en viel. Honden, duikers en helikopters werden vanaf dat moment ingezet om de man te vinden.

Bijna tien kilometer verderop

De Nederlander verdween in de Spaanse plaats Dolores. Vanochtend werd het lichaam van de man teruggevonden in San Fulgencio, bijna tien kilometer verderop in de regio Alicante.

Het lichaam werd gevonden door een vrijwilliger die in het gebied aan het werk was.

De getroffen regio. De getroffen regio.

Het zuidoosten van Spanje is getroffen door buitensporig zware regenval en overstromingen. Het officiële dodental ligt nu op zeven. Door de overstromingen hebben naar schatting 3500 mensen hun huizen moeten verlaten.

Sinds gisteren valt er beduidend minder regen, maar daarmee is de overlast nog lang niet voorbij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore