Eva Braun

Slipje van vrouw Adolf Hitler wordt geveild

16 september 2019 10:00 Aangepast: 16 september 2019 12:51
Het slipje dat wordt geveild. Beeld © Humbert & Ellis Auctioneers

Het ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zullen opleveren.

"Dit is misschien wel het meest ongewone wat ik ooit te koop heb aangeboden", zei Jonathan Humbert, eigenaar van het veilinghuis Humbert & Ellis in Towcester, over het ondergoed van Braun.

Monogram van Braun

Donderdag kunnen mensen op het slipje en het nachthemd bieden. Humbert heeft goed uitgezocht of het ondergoed wel echt van Braun is geweest, zei hij tegen de Britse krant The Sun. "Op beide kledingstukken is het monogram van Braun geborduurd." 

Daarnaast staat in het label van het ondergoed dat de stukken gebreid zijn in 1944 in het Duitse Beieren. "Ze komen uit een van de belangrijkste privéverzamelingen van spullen uit de Tweede Wereldoorlog."

Eén dag getrouwd

Eva Braun en Hitler trouwden op 29 april 1945, de dag daarna pleegden ze samen zelfmoord.

Het nachthemd van Eva Braun. Het nachthemd van Eva Braun.

Eerder ook ondergoed verkocht

Het is niet de eerste keer dat het ondergoed van Braun onder de hamer gaat. In 2016 legde een anonieme koper zo'n 3250 euro neer voor een lila onderbroek van Braun. 

De koper kocht ook een kistje met een lipstick van Eva Braun voor 400 euro en een ring met robijnen voor 1400 euro. Ook daar stonden haar initialen op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Onderbroek van liefje Hitler brengt 3250 euro op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore