Oud-topman Philips dood gevonden

Zus Tob Cohen: 'Het is verschrikkelijk, we zijn in shock'

13 september 2019 19:27 Aangepast: 13 september 2019 20:28
Gabrie Cohen samen met John van den Heuvel Beeld © Kitsuru

De zus van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, zegt in shock te zijn nu het lichaam van haar broer is gevonden. Cohen was al weken vermist. Na een getuigenverklaring werd hij vanmiddag gevonden naast zijn villa in een septic tank, oftewel een beerput.

De zus van Cohen, Gabrie, was samen met haar man en misdaadverslaggever John van den Heuvel afgereisd naar Kenia om het onderzoek te volgen.

Van den Heuvel vertelt in de uitzending van RTL Boulevard hoe zij bij de villa van Cohen stonden toen ze het nieuws te horen kregen. "We hebben daar het verschrikkelijke verhaal gehoord. Het lichaam is inmiddels naar het mortuarium gebracht. Dat is heel verdrietig nieuws voor haar, maar ze weet nu wel wat het lot is van Cohen." 

Lichaam gezien

Gabrie zei eerder al dat ze er niet meer vanuit ging dat haar broer nog leefde. Ze reageert nu, voor de camera's van de Keniaanse media, verslagen op het nieuws. "Het is gewelddadig geëindigd, ongelooflijk. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd." Gabrie heeft vanmiddag het lichaam van haar broer gezien. "Ik zal jullie de details besparen."

Ze heeft geen woorden voor wat ze voelt, zegt ze. "Wat moet ik zeggen? Het is gewoon walgelijk." Haar man vult aan: "We zijn in shock."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Lichaam Tob Cohen gevonden in Kenia

Het echtpaar is de politie erg dankbaar voor het werk dat ze hebben verricht. Ook drie Nederlandse agenten waren afgereisd om het onderzoek te ondersteunen in Kenia. "We zijn de politie heel dankbaar. Ze hebben geweldig werk verricht, je kunt trots zijn op dit soort politie", zei de echtgenote van Gabrie.

Vrouw is hoofdverdachte

Wairimu, de vrouw van Cohen, wordt gezien als de hoofdverdachte in de moordzaak. Ze lag in scheiding met haar man en een week voor zijn verdwijning had Cohen nog aangifte gedaan van mishandeling door zijn vrouw. In de aangifte zegt zijn advocaat dat Wairimu haar man van de trap had geduwd, waardoor hij viel en een verwonding aan zijn hoofd opliep.

Het verhaal gaat ook dat Wairimu zou samenspannen met invloedrijke Kenianen om Cohen het land uit te laten zetten en zo aanspraak te maken op zijn vermogen. 

Ontkenning

Cohens echtgenote ontkende eerder iedere betrokkenheid bij de verdwijning van haar man. Zij verklaarde tegen Keniaanse media dat hij uit vrije wil naar Thailand vertrokken zou zijn voor een medische ingreep. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore