Overstromingen

Drie doden door noodweer in Zuidoost-Spanje, luchthavens dicht

13 september 2019 11:35 Aangepast: 13 september 2019 14:28
Overstromingen enkele maanden geleden in de Spaanse regio Alicante Beeld © EPA

Als gevolg van extreem zware regenval en overstromingen zijn in het zuidoosten van Spanje al drie mensen om het leven gekomen.

In de stad Almeria verdronk een man in een auto in een tunnel die razendsnel onderliep. Een politieman wist twee andere inzittenden uit het voertuig te halen maar dat lukte niet meer bij de man. 

Auto meegesleurd

Gisteren kwamen een 61-jarige man en zijn 51-jarige zus om het leven in de plaats Caudete, ten noordwesten van Alicante. Hun auto werd meegesleurd door plotseling stijgend water.

Noodweer Spanje zet straten blank: 'Het leek wel een rivier'

Nooit eerder viel er zoveel regen tegelijk in dit deel van het land.

De luchthavens van Almeria en Murcia zijn vandaag gesloten omdat passagiers en personeel de vliegvelden door overstromingen niet meer konden bereiken. 

'Blijf binnen'

Reddingwerkers meldden dat ongeveer zestig mensen waren gered van een camping in een natuurreservaat aan de kust van de provincie Almeria.

De autoriteiten roepen inwoners van de regio's Alicante en Murcia binnen te blijven en niet met de auto de weg op te gaan. Het lijkt erop dat het weer zich aan het stabiliseren is, maar toch geldt voor het zuidoosten van het land nog steeds code rood.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore