Na 22 jaar

Oude vermissingszaak opgelost dankzij Google Maps

13 september 2019 05:00 Aangepast: 13 september 2019 12:21
Op het eerste gezicht is er niets bijzonders te zien op deze foto Beeld © Google Maps

Een 22 jaar oude vermissingszaak in de VS is opgelost door een oplettend iemand die aan het rondneuzen was op Google Maps. Op de satellietfoto's van zijn eigen buurt in Palm Beach zag die iets opvallends in het water.

Van veraf valt het niet op, maar helemaal ingezoomd is wel goed te zien dat er in het water in de luxe woonwijk zich een auto bevindt onder het wateroppervlak. Vanaf de straat of zelfs vanaf de oever was er helemaal niks te zien. 

Maar ingezoomd is duidelijk zichtbaar dat er zich een auto onder het wateroppervlak bevindt Maar ingezoomd is duidelijk zichtbaar dat er zich een auto onder het wateroppervlak bevindt

Auto uit 1994

De getipte politie ging op onderzoek uit en haalde inderdaad een auto uit het water. Het was een auto uit 1994, die in de politiesystemen bekend stond als de auto van de de in 1997 vermist geraakte William Earl Moldt.

Die belde 22 jaar geleden op een vrijdagavond zijn vrouw op dat hij naar huis kwam van de kroeg. Dat was het laatste wat er ooit van hem vernomen werd. 

Het was niet alleen de auto die de politie wist te identificeren. In het wrak werden ook de lichamelijke resten gevonden van de toen 40-jarige man.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zijn moeder is al drie jaar overleden, maar Roger ziet haar terug op Google Maps

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handige tips voor Google Maps

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van