Streng beveiligd

Nederlandse YouTubers die bij Area 51 zijn opgepakt kunnen half jaar cel krijgen

12 september 2019 12:21 Aangepast: 12 september 2019 13:28
Ties (links) en Govert zaten vast in de Amerika. Beeld © Instagram

De Nederlandse YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep, die zijn gearresteerd toen zij de Amerikaanse militaire basis Area 51 probeerden binnen te komen, kunnen daarvoor een flinke douw krijgen.

Voor het illegaal binnendringen van een militaire basis in de VS kan de overtreder zes maanden celstraf krijgen, een boete van honderden dollars, of beide. 

Geweld toegestaan

En dan hebben de jonge Nederlanders nog geluk gehad ook. Rond een zo extreem geheime basis als Area 51, waar hoogstwaarschijnlijk experimentele wapens worden getest en waarover geruchten de ronde doen dat er buitenaardse ruimteschepen en 'aliens' worden bewaard, mag door de autoriteiten ook met geweld worden opgetreden.

In het gebied rond Area 51 staan diverse verbodentoegangborden waarop waarschuwingen staan dat 'trespassers' zelfs gedood kunnen worden: 'Use of Deadly Force Authorized'.

De Nederlandse YouTubers Govert Sweep (links) en Ties Granzier De Nederlandse YouTubers Govert Sweep (links) en Ties Granzier
Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Twee Nederlandse YouTubers opgepakt bij 'alienbasis' Area 51 in VS

Doodgeschoten

Dan moeten overtreders het overigens wel heel erg bont maken. Zoals de man die eerder dit jaar het Area 51-gebied in Nevada betrad. Hij had een 'cilindrisch voorwerp in zijn hand' en toen hij zich niet wilde overgeven werd hij na herhaaldelijke waarschuwingen door de militaire politie doodgeschoten.

De twee incidenten die in de jaren daarvoor het nieuws haalden betroffen een tv-ploeg van de BBC en een verdwaald busje.

BBC-ploeg aangehouden

De Britse tv-ploeg, twaalf man sterk, werd enkele jaren geleden bij Area 51 onder bedreiging van wapens tegengehouden en gefouilleerd. Zij zouden zijn gedwongen om drie uur op de grond te blijven liggen terwijl de FBI hun papieren checkte.

De plaatselijke sheriff ontkende dit overigens en zei dat de Britten snel weer konden vertrekken. Zij kregen wel een fikse boete.

M-16's in de aanslag

Twee jaar eerder werd een busje tegengehouden dat per abuis het gebied rond Area 51 was binnengereden. De inzittenden werden met M-16's onder schot gehouden, maar ze kwamen ervan af met een boete van 650 dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Mensenmassa wil geheime 'alienbasis' Area 51 bestormen: 'Ze kunnen ons niet tegenhouden'

Facebook-event

De Amerikaanse autoriteiten zijn momenteel extra scherp op mensen die in de buurt komen van Area 51. In juli werd een Facebook-event aangemaakt waarin wordt opgeroepen om de mysterieuze luchtmachtbasis op 20 september binnen te dringen. Daarop hebben zich al twee miljoen mensen aangemeld.

Degene die de oproep plaatste, kreeg een bezoekje van de FBI, waarop hij de 'bestorming' annuleerde en zich terugtrok. Maar veel mensen hebben toch aangegeven naar de basis te zullen komen.

Omwonenden 'alienbasis' Area 51 bang voor stormloop door Facebook-oproep

2 miljoen mensen zeggen dat ze op 20 september de Amerikaanse legerbasis Area 51 gaan bestormen. Ze reageerden op een oproep via Facebook. In Area 51 zou het leger een ufo en lichamen van aliens verbergen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van