'Overal lagen glasscherven'

Nederlandse toeristen opgeschrikt door explosies Cyprus: 'Alle ramen klapten eruit'

12 september 2019 11:29 Aangepast: 12 september 2019 12:16
Beeld © Eigen foto

In een militaire zone op Cyprus zijn vannacht diverse explosies geweest in een opslagplaats voor munitie. Toni (40) uit Ouddorp zat met zijn vriendin en hun twee kinderen op een vakantieresort, even verderop. "Er waren grote knallen, alle ramen klapten uit ons appartement. De glasscherven lagen in de kinderbedjes."

De explosies vonden afgelopen nacht rond 1:30 uur plaats bij een munitie-opslagplaats op de militaire zone bij Kyrenia, op het Turkse deel van Cyprus. De explosies hielden uren aan.

'Oorlogsgebied'

"Ik dacht eerst dat het vuurwerk was, dacht ook vuurpijlen te zien", zegt Toni Sandifort tegen RTL Nieuws. "Maar het werd steeds heftiger. Het waren immense klappen, het was niet normaal. Het leek wel of we in oorlogsgebied zaten."

Op Twitter zijn filmpjes te zien van het vuur en de knallen. Ook Toni filmde de explosies vanaf zijn balkon in het Acapulco Hotel:

Glasscherven

"Op een gegeven moment zei mijn vriendin: kom naar binnen. Dat was maar goed ook, want even later volgden nog hardere knallen, waardoor de ramen er aan een kant helemaal uitklapten." De scherven kwamen onder andere terecht in de bedjes van Toni's kinderen:

De glasscherven vlogen in het rond en belandden onder andere in de bedjes van Toni's kinderen. De glasscherven vlogen in het rond en belandden onder andere in de bedjes van Toni's kinderen.

Twee mensen lichtgewond

Daarop pakten Toni en zijn gezin snel hun spullen en gingen naar beneden. "We werden heel goed opgevangen door de mensen van het hotel, die deden alles om ons te helpen."

Volgens de autoriteiten is er bij de explosies niemand ernstig gewond geraakt maar de schade in de omgeving is enorm. "Overal lagen glasscherven en stukken metaal van wel 30 kilo op straat." Uit voorzorg werd de elektriciteit in het gebied afgesloten.

Foto's van de schade. Foto's van de schade.

Ander hotel

Inmiddels zou de brand in het militaire complex onder controle zijn. Over de oorzaak is nog niets bekendgemaakt. Maar Toni en zijn gezin willen het liefst weg uit het gebied.

"We voelen ons niet echt veilig meer, zeker niet met twee kleine kinderen. We zijn nu aan het kijken of we de laatste dagen van onze vakantie door kunnen brengen in een ander hotel."

Toni met zijn gezin. Toni met zijn gezin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore