Streng beveiligde locatie

Twee Nederlandse YouTubers opgepakt bij 'alienbasis' Area 51 in VS

12 september 2019 05:09 Aangepast: 12 september 2019 12:40
De Nederlandse YouTubers Govert Sweep (links) en Ties Granzier Beeld © Nye County's Sheriff's Office (screenshot Youtube)

De Amerikaanse politie in Nye County heeft twee Nederlanders aangehouden die in het verboden gebied bij de beveiligde Area 51 in Nevada waren. Het gaat om twee YouTubers.

De twee, Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), werden gesnapt in een auto op de Nevada National Security Site. Dat terrein is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevada-woestijn, waarover al jarenlang geruchten de ronde doen dat er buitenaardse ruimteschepen en 'aliens' worden bewaard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse YouTubers die bij Area 51 zijn opgepakt kunnen half jaar cel krijgen

'Do Not Enter'

Volgens de lokale televisiezender FOX5 begrepen de twee heel goed Engels, maar waren ze bewust de borden 'Do Not Enter' en 'No Trespassing' voorbijgelopen. Ze werden opgepakt toen ze al enkele kilometers op het terrein hadden afgelegd.

Toen Granzier vertelde dat hij een YouTuber is en een video voor zijn kanaal wilde maken - hij heeft 735.000 volgers - besloot de politie de auto te onderzoeken. Daarbij werden enkele camera's, een drone en opnames, die al van het terrein waren gemaakt, gevonden.

Beide Nederlanders werden daarop gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas.

Op de Facebookpagina van de politie van Nye County is een video verschenen over de arrestatie van de twee Nederlanders:

Facebook-evenement

Wereldwijd hebben honderdduizenden via Facebook afgesproken volgende week vrijdag (20 september) de mysterieuze militaire basis Area 51 te bestormen. Vermoedelijk gaat dat om een grap, maar toch maken inwoners van het nabijgelegen dorpje Rachel zich zorgen om de actie.

Omwonenden 'alienbasis' Area 51 bang voor stormloop door Facebook-oproep

2 miljoen mensen zeggen dat ze op 20 september de Amerikaanse legerbasis Area 51 gaan bestormen. Ze reageerden op een oproep via Facebook. In Area 51 zou het leger een ufo en lichamen van aliens verbergen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van