76.000 daklozen

2500 vermisten op Bahama's na orkaan Dorian

11 september 2019 19:44 Aangepast: 11 september 2019 19:55
Een man fietst langs verwoeste huizen in Marsh Harbour op de Bahama's. Beeld © AFP

Op de Bahama's worden 2500 mensen vermist sinds vorige week de orkaan Dorian over de eilandengroep trok. De overheid had eerder al gewaarschuwd voor een 'onthutsend' aantal slachtoffers, maar nog geen concreet aantal vermisten genoemd.

Het dodental staat nu op 50, maar zal de komende tijd vermoedelijk aanzienlijk stijgen. De hulporganisaties van de Verenigde Naties schatten dat ongeveer 76.000 mensen dakloos zijn geworden.

De lijst vermisten is niet vergeleken met de lijst van mensen die op dit moment in opvangkampen zitten of zijn geëvacueerd, zegt Carl Smith van de National Emergency Management Agency, het overheidsbureau dat is belast met de nasleep van de ramp. "We zetten de gegevensbestanden nu tegen elkaar af." 

Overstroomd

De orkaan raasde vooral over het noordelijke deel van de Bahama's. Op de Abaco-eilanden zijn tientallen mensen omgekomen. Op Grand Bahama vielen zeker acht doden. De schade is enorm. Huizen zijn vernield en grote gebieden zijn overstroomd.

Het aantal mensen dat heeft verzocht om assistentie bij evacuatie, is de afgelopen dagen aanzienlijk gedaald. Lijnvluchten naar Abaco worden vanaf vandaag weer beperkt uitgevoerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bewoners Abaco-eilanden proberen massaal weg te komen om verwoestingen Dorian

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore