Geopereerd

Zeeschildpad doorboord met speer in Florida: 'Gruwelijke daad'

10 september 2019 18:19 Aangepast: 10 september 2019 18:26
Het ziekenhuis denkt dat de schildpad doelbewust is aangevallen. Beeld © The Turtle Hospital

Een groene zeeschildpad is in Florida doorboord met een speer. Het beest werd meegenomen naar het zogenoemde schildpaddenziekenhuis in Amerika waar het is geopereerd. "We hebben geen woorden voor deze gruwelijke daad."

Dat schrijft het ziekenhuis op Facebook. De schildpad, Splinter genaamd, was met de speer in zijn nek verstrikt geraakt in een net. Hij werd gevonden in het plaatsje Key Largo en overgebracht naar het ziekenhuis.

Beest doelbewust aangevallen

Zij deelden een video waarin de schildpad te zien is. De speer is bijna een meter lang en stak net niet door de kop van het beest. Het ziekenhuis denkt dat het beest doelbewust is aangevallen, omdat er ook verwondingen op de onderkant van de schildpad zijn gevonden. Daar lijkt het erop dat het beest is gesneden met een mes.

De schildpad werd onder narcose gebracht, waarna de speer veilig kon worden verwijderd. "Ze is actief en doet het inmiddels goed in het water." 

Eerder ook speer door kop

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er in Florida een schildpad werd aangetroffen met een speer in het lijf. In juni werd een schildpad dood gevonden met een speer door zijn kop.

In juni werd deze schildpad gevonden met een speer in de kop. In juni werd deze schildpad gevonden met een speer in de kop.

Eerder deze maand werden de eieren van zeeschildpadden verbrand op het strand van Florida. En begin deze zomer werd een vrouw aangehouden in Miami Beach voor het vermorzelen van de nestjes van zeeschildpadden, ze was stampend op het strand gezien.

Bedreigde diersoort

Alle soorten zeeschildpadden zijn bedreigde diersoorten. Ze worden geslacht voor hun eieren, vlees of huid. Ook worden ze vaak onbedoeld gedood bij het vangen van vis.

In Amerika kan je een boete van 50.000 dollar krijgen of een jaar gevangenisstraf als je een zeeschildpad verwondt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Waarom een schildpad honderden jaren ouder wordt dan een fruitvlieg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore