Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Fabrikant: 'Hoax'

Video toont bestuurder die slapend achter stuur rijdende Tesla lijkt te zitten

10 september 2019 11:56 Aangepast: 10 september 2019 13:40

Is het echt, of gaat het om een gevaarlijke grap? In de VS is een video online gezet waarin een man slapend achter het stuur van een rijdende Tesla lijkt te zitten. Het ziet ernaar uit dat ook de persoon op de bijrijdersstoel een tukje doet.

Tesla's beschikken over een automatische piloot, en het lijkt erop dat die aan stond.

Diep in slaap

"Toen ik langsreed, zag ik dat iemand achter het stuur zat te slapen", zegt Dakota Randall uit Massachusetts tegen NBC10 Boston. "Ik dacht, dat kan niet waar zijn, dus ik keek nog eens en inderdaad, die gast was diep in slaap, zijn hoofd tussen zijn knieën." 

Volgens Randall reed de Tesla om drie uur 's middags met een vaartje van zo'n 90 kilometer per uur over de snelweg in de buurt van Newton. Randall bleef zo'n 45 seconden naast de Tesla rijden, waarna hij zijn reis vervolgde.

Hij belde niet met de politie, maar twitterde er wel over. De politie zegt van de beelden op de hoogte te zijn, maar heeft de bestuurder van de auto nog niet kunnen achterhalen.

Reactie Tesla

Tesla laat in een reactie weten dat er veel van dit soort video's de ronde doen en dat er meestal sprake is van 'een gevaarlijke grap of hoax'.

"Ons systeem herinnert bestuurders er regelmatig aan om op te letten en verbiedt het gebruik van de automatische piloot als de waarschuwingen worden genegeerd", staat in een verklaring van Tesla.

Handen op het stuur

Volgens de autofabrikant krijgen bestuurders op de snelweg elke 30 seconden een waarschuwing als zij hun handen niet op het stuur houden.

Randall zegt dat híj in ieder geval geen grap heeft uitgehaald, en dat het wat hem betreft geen hoax is. "Misschien deden de mensen in de auto alsof ze sliepen, maar eigenlijk geloof ik dat niet."

Maker Tesla-autopilot gelooft niet in autopilot

De maker van Tesla's autopilot is er zeker van: rijden op autopilot kán helemaal niet. De software is bedoeld om mensen te ondersteunen tijdens het rijden, niet om het rijden van ze over te nemen.
Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Tesla Model X op reis: 'Autopilot is nog geen aanrader'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van