Dramatische reddingsactie

Alle vier mensen gered uit omgeslagen vrachtschip

10 september 2019 01:47 Aangepast: 10 september 2019 01:55
Beeld © AFP

Na een dramatische reddingsactie voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia zijn de vier Zuid-Koreaanse opvarenden gered die nog vastzaten in een omgeslagen vrachtschip. Om nog onduidelijke redenen kapseisde het schip. Het vloog daarna in brand. Twintig andere bemanningsleden waren eerder al gered.

De geredde mannen hebben zo'n 34 tot 35 uur vastgezeten op het gekapseisde schip, maar het gaat naar omstandigheden goed met hen zei een woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht. Twee van hen waren in staat te lopen.

De vier werden ontdekt nadat reddingswerkers geklop hoorden dicht bij de propeller van het schip. Gistermorgen landde een reddingshelikopter van de kustwacht op de zijkant van het 200 meter lange schip en werd er een gat geboord zodat de vier van water en eten konden worden voorzien. Later kropen ze door grotere gaten het schip uit.

4000 auto's

Het ging mis met de Golden Ray toen het schip net de haven van de Amerikaanse stad Brunswick was uitgevaren op weg naar Baltimore. Van de 4000 auto's aan boord waren sommige mogelijk losgeslagen.

De Amerikaanse kustwacht zegt dat de activiteiten nu zullen verschuiven naar milieubescherming en het verwijderen van het schip.

Gigantisch vrachtschip kapseist voor kust in VS

Eerdere beelden van reddingswerkers op zoek naar de vier bemanningsleden van het gekapseisde vrachtschip.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`