Hartverwarmend

Jongetje gepest om zelfgemaakt shirt, footballclub neemt ontwerp over

08 september 2019 11:59 Aangepast: 08 september 2019 14:37
Het shirt met het zelfgemaakte logo van de footballclub University of Tennessee (UT) Beeld © Facebook

Een hartverwarmende reactie van een american footballclub op het bericht van een gepeste scholier. Een jongetje werd gepest omdat hij zelf een T-shirt in elkaar had gezet: hij had een gewoon shirt beplakt met de letters van zijn favoriete footballteam. De club heeft dit 'ontwerp' nu officieel gemaakt.

Laura Snyder is juf op een basis school in Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Ieder jaar viert ze 'kleurendag': op die dag komen de kinderen dan zo kleurrijk mogelijk naar school. Eén jongetje uit haar klas keek er bijzonder naar uit.

Hij had alleen één klein probleem. "Hij zei dat hij een University of Tennessee-T-shirt wilde dragen, maar dat hij dat niet had", schrijft Laura op Facebook. Ze adviseerde hem om dan maar gewoon een oranje shirt te dragen, de kleur van het footballteam. Een prima oplossing, vonden ze allebei. Iedere dag vertelde hij haar dat hij een oranje shirt zou gaan dragen.

Onder de indruk

Toen de dag was aangebroken, wilde het jongetje héél graag zijn shirt laten zien aan zijn juf, schrijft Laura. Ze was helemaal onder de indruk: "Hij had er echt werk van gemaakt: hij had er zelfs zijn eigen label op geplakt."

Na de middagpauze kwam het jongetje met een beteuterd gezicht naar Laura toe. "In het lokaal begon hij te huilen." Een paar meisjes uit een andere klas hadden tijdens de lunch grappen gemaakt over zijn zelfgemaakt label op zijn shirt. "Hij was er helemaal kapot van. Ik weet dat kinderen gemeen kunnen zijn, ik weet dat het niet de beste tekening was, maar dit kind had zijn eigen vaardigheden gebruikt om er iets moois van te maken."

Foto op Facebook

De juf zette een foto van de bijzondere creatie op Facebook, in de hoop dat de club iets voor haar leerling kon betekenen. Misschien konden ze hem aan een officieel shirt helpen? 

Duizenden mensen deelden het bericht van juf Laura met de vertederende foto, en zo kreeg ook het bestuur van de University of Tennessee er lucht van. Een bestuurslid vond het verhaal zó ontroerend om te lezen, dat hij besloot zo ongeveer alles van de footballclub te verzamelen om het naar het jongetje te sturen.

Officieel geworden

Het verhaal werd uiteindelijk nog mooier. Afgelopen vrijdag maakte het footballteam bekend dat het het ontwerp van de scholier heeft overgenomen. Het is een officieel shirt geworden.

Fans van de club kunnen 'm zelfs bestellen. Van ieder shirt dat de club verkoopt, gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie die zich inzet om pesten tegen te gaan. 

Gisteren was er zoveel vraag naar, dat de site van de online winkel overbelast raakte. 

'Zijn mond viel open'

Juf Laura kan haar dankbaarheid bijna niet onder woorden brengen. "Hartverwarmend", noemt ze het. Het jongetje trok meteen alles aan wat hij van de club had gekregen. "Toen hij hoorde dat zijn ontwerp een officieel shirt was geworden, viel zijn mond open en kreeg hij een grote glimlach op zijn gezicht. Ik kan je vertellen, zijn zelfverzekerdheid is enorm gegroeid! Dank jullie wel, University of Tennessee!"

Ook de moeder van het jongetje is overweldigd door alle lieve berichten. "We zullen de reacties nooit vergeten. Hopelijk vormt het een inspiratie voor de rest van zijn leven."

Het verhaal doet denken aan een aandoenlijke foto van een jongetje uit Afghanistan die drie jaar geleden de wereld overging. De jongen, Martaza Ahmadi, droeg een zelfgeknutseld Messi-shirt. Uiteindelijk regelde Lionel Messi een écht Argentijns voetbalshirt voor de kleuter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi schenkt 'kleine Messi' een écht shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore