Nostalgisch

Volwassenen delen massaal foto's van hun oude broodtrommel

07 september 2019 21:04 Aangepast: 07 september 2019 21:59
Deze broodtrommel van de Teletubbies was ook populair in de jaren negentig.

In Engeland gingen kinderen deze week voor het eerst na de zomervakantie weer naar school. Dat zorgt er in het land voor dat honderden volwassenen herinneringen ophalen aan de tijd dat zij naar de basisschool gingen. En dat doen ze door het delen van foto's van hun broodtrommel.

De Engelse Melissa plaatste als eerste een foto van haar broodtrommel uit de jaren negentig van Forever Friends. Ze schreef daarbij: 'Weet jij nog welke broodtrommel jij had?"

Honderden reacties

De tweet ging viraal, kreeg duizenden likes en Melissa had nooit verwacht dat er honderden mensen op zouden reageren.

De broodtrommels van Pocahontas, Jurassic Park, Barbie en de Teletubbies bleken populair. Ook de melkbeker moest in bijpassend thema zijn, zo is te zien in de vele reacties.

De Nederlandse Nicole Gorseling liet eerder aan RTL Nieuws weten dat ze een hele nieuwe broodtrommel-trend is begonnen voor kinderen die nu naar de basisschool gaan. Zij wil ouders inspireren om de lunchtrommel van hun kind aantrekkelijker te maken door het eten 'op te pimpen'.

Banaan in vorm van dolfijn

Zo geeft ze haar kinderen een banaan in de vorm van een dolfijn mee of tomaten op een vrolijke prikker. Of een boterham die lijkt op een duikboot. "Dat kan weer helpen om kinderen gezond en beter te laten eten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Je kind verleiden gezonder te eten? 'Pimp zijn lunchtrommel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore