Braken en diarree

Mysterieuze ziekte in Noorwegen, kerngezonde honden binnen 24 uur dood

06 september 2019 18:57 Aangepast: 06 september 2019 18:58
(Archieffoto)

Een mysterieuze dierenziekte in Noorwegen heeft inmiddels aan zo'n twintig honden het leven gekost. De Noorse nationale omroep NRK maakt melding van zieke en dode honden door heel het land, met allemaal dezelfde symptomen: hevig braken en diarree.

Baasjes vertellen dat hun honden kerngezond waren, tot ze opeens begonnen te braken en binnen 24 uur doodgingen, ook als de dierenarts erbij was en deed wat hij kon.

Vergiftiging, virus of bacterie

Het nationale veterinaire instituut staat voor een raadsel. De onderzoekers hebben momenteel 30 tot 40 zieke dieren in beeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeldzame hondenziekte duikt op: NVWA waarschuwt dierenartsen

Voor vergiftiging zijn er geen aanwijzingen, maar het wordt ook niet uitgesloten. Ook wordt onderzocht of er een onbekend virus of bacterie rondwaart. Op verschillende dode honden is autopsie uitgevoerd en bloedmonsters worden onderzocht: vooralsnog allemaal zonder resultaat.

Hondenshows

Totdat er meer duidelijk is, zijn hondenshows en andere activiteiten zoals jachten met honden in heel het land afgelast. Hondeneigenaren wordt aangeraden om hun hond uit de buurt van andere honden te houden en alleen nog aangelijnd uit te laten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore