Nieuwe foto's

Verwoesting Bahama's in beeld: omvang orkaanramp steeds duidelijker

06 september 2019 13:03
De orkaan nam alles op zijn pad mee wat hij tegenkwam. Beeld © Getty Images

Vijf dagen geleden kwam orkaan Dorian aan land op de Bahama's. Hij kon twee dagen lang zijn gang gaan, smeet boten vanuit het water op het land, trok daken van huizen en verwoeste het complete landschap. Door nieuwe foto's vanaf de eilandengroep is steeds beter zichtbaar hoe groot de schade is.

Op dit moment staat het dodental op 30, de verwachting is dat dat aantal nog flink zal oplopen omdat er nog zeker honderden, misschien wel duizenden, mensen vermist worden. Het ziet er nu naar uit dat de eilanden Abaco en Grand Bahama het zwaarst getroffen zijn. 

'Duizelingwekkend' aantal doden

Duane Sands, de minister van Volksgezondheid, verwacht een 'duizelingwekkend' aantal doden. "We moeten ons voorbereiden op onvoorstelbare informatie over het dodental en het menselijk leed", zei ze in een interview op de lokale radiozender.

Steeds meer journalisten sturen beelden door van de enorme ravage op de eilanden. Een overzicht.

Een boot is op het droge gesmeten op Abaco. Een boot is op het droge gesmeten op Abaco.
Rode Kruis: "Iedereen die we spreken op Abaco is zijn of haar huis verloren." Rode Kruis: "Iedereen die we spreken op Abaco is zijn of haar huis verloren."
Enorm veel verdriet bij de inwoners van Abaco. Deze mensen zijn gered, maar iedereen mist wel iemand. Enorm veel verdriet bij de inwoners van Abaco. Deze mensen zijn gered, maar iedereen mist wel iemand.
Reddingswerkers dragen een slachtoffer weg uit de ravage na orkaan Dorian. Reddingswerkers dragen een slachtoffer weg uit de ravage na orkaan Dorian.
De ravage is goed te zien op deze foto vanaf Abaco. De ravage is goed te zien op deze foto vanaf Abaco.
Dit is een helikopterfoto vanaf Grand Bahama, ook daar is de verwoesting enorm. Dit is een helikopterfoto vanaf Grand Bahama, ook daar is de verwoesting enorm.
Het landschap is compleet verwoest. Het landschap is compleet verwoest.
De reddingsoperatie is in volle gang, maar de eilanden zijn moeilijk bereikbaar. Vliegtuigen kunnen niet meer landen op dit vliegveld. De reddingsoperatie is in volle gang, maar de eilanden zijn moeilijk bereikbaar. Vliegtuigen kunnen niet meer landen op dit vliegveld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore