Foutje

Brits hotel laat klant 90.000 euro betalen voor één biertje

05 september 2019 20:54 Aangepast: 05 september 2019 21:23
Het peperdure biertje uit het hotel. Beeld © Peter Lalor

De prijs voor het duurste biertje uit de geschiedenis gaat naar het Malmaison Hotel uit Engeland. Daar rekende cricket-verslaggever Peter Lalor liefst 99.900 dollar (ruim 90.000 euro) voor één biertje af. Exclusief transactiekosten.

Want de bank rekende daar nog een slordige 2500 dollar (ruim 2200 euro) voor. Wat de totale kosten richting de 100.000 euro stuwde.

Gelukkig voor de gedupeerde journalist uit Australië kwam dat door een foutje van het hotel. "Toen ik betaalde, had ik mijn bril niet op en er was een probleem met de machine, dus ik moest mijn gegevens twee keer invoeren", vertelt Lalor op Twitter.

De transactiekosten zijn inmiddels teruggestort; de rest van het bedrag nog niet.

"Het lijkt erop dat ik het duurste bier in de geschiedenis heb besteld.", zegt Lalor. In de supermarkt kost de Caledonian Deuchars IPA, het beruchte biertje, ongeveer twee euro.

Bier-review

Toevallig schrijft Lalor ook recensies over bier. Daarom besloot hij het peperdure brouwsel ook maar direct te beoordelen.

Waar de originele versie van Caledonian Deuchars nog een hoop prijzen won, waaronder de Supreme Champion Beer of Britain, schoot dit flesje flink te kort volgens Lalor. "Hij was lekker, maar niet zo lekker. Als je denkt dat geen enkel biertje 100.000 waard is, dan ben ik geneigd het met je eens te zijn."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore