Vooral kleuters slachtoffer

Schokkende kindermisbruikzaak op Duitse camping: 13 jaar cel

05 september 2019 11:23 Aangepast: 05 september 2019 11:23
Kindermisbruikers Mario S. (L) and Andreas V. in de rechtszaal. Beeld © AFP

In het zogenoemde Lügde-proces, een schokkende kindermisbruikzaak in Duitsland, zijn de twee verdachten veroordeeld tot hoge celstraffen. Op een camping in de plaats Lügde hebben de twee jarenlang 34 kinderen ernstig seksueel misbruikt.

De rechtbank van Detmold legde een gevangenisstraf van 13 jaar op aan de 56-jarige Andreas V. vanwege ernstig seksueel misbruik van kinderen in meer dan 200 zaken. De 34-jarige Mario S. kreeg 12 jaar.

Volgens de aanklacht zou Andreas V. in meer dan 200 gevallen de lichamen van kinderen zijn binnengedrongen, Mario S. in bijna 50 gevallen. Sommige slachtoffers waren op dat moment 4 of 5 jaar.

Onderzoek bij de hut waar veel kinderen zijn misbruikt. Onderzoek bij de hut waar veel kinderen zijn misbruikt.

De meeste daden zouden door de mannen zijn begaan in een vervallen hut van Andreas V. op de camping aan de grens met Nedersaksen. Onder de slachtoffers was volgens de tenlastelegging ook een meisje dat bij hem introk als pleegdochter. Zij werd ingezet om andere slachtoffers 'te lokken'.

Een psychiater beschreef Andreas V. als manipulatief, narcistisch en asociaal, met een diepgewortelde affiniteit voor kindermishandeling.

Misbruik gefilmd

Andreas V. werd in totaal 290 misbruikzaken ten laste gelegd. Mario S. had zich in ongeveer 160 gevallen aan meisjes en jongens vergrepen. Sinds 1999 was hij altijd te gast op de camping, maar ook in zijn woning in Steinheim zouden zich misbruikzaken hebben afgespeeld.

Beide mannen filmden hun daden en bij beiden heeft de politie duizenden beeld- en videobestanden inbeslaggenomen, waarop seksueel geweld tegen kinderen was te zien.

De camping waar het misbruik jarenlang kon plaatsvinden. De camping waar het misbruik jarenlang kon plaatsvinden.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder misbruikt kind 'perste hoofdverdachte af' in grote zedenzaak Duitsland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore