Nabestaanden woest

Fransman dood gevonden in ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte

05 september 2019 10:59 Aangepast: 05 september 2019 11:27
Het ziekenhuis in Marseille waar de patiënt stierf. Beeld © Google Streetview

De nabestaanden zijn woedend. Twee weken nadat een man vermist was geraakt in een ziekenhuis in Marseille, is hij dood teruggevonden. In datzelfde ziekenhuis.

De 73-jarige Jean Ligonnet leed aan de ziekte van Alzheimer en had kanker. Hij kreeg al een jaar lang chemokuren in het ziekenhuis. Op 19 augustus werd hij nog in de wachtkamer voorafgaand aan zijn afspraak gezien, maar opeens was hij verdwenen.

Ongebruikte vleugel

Dinsdag kregen zijn zes kinderen het verschrikkelijke nieuws. Jean werd volgens het ziekenhuis 'in staat van ontbinding' dood gevonden in een ongebruikte vleugel van het ziekenhuis. Opvallend is dat die vleugel was vergrendeld, maar mogelijk kon de man er nog via een nooduitgang binnenkomen.

Er wordt nog onderzocht onder welke exacte omstandigheden hij is overleden, maar een misdrijf wordt in ieder geval uitgesloten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Australische vrouw tijdens eieren rapen gedood door haan

De koepel waar het ziekenhuis onder valt, stak op een persconferentie de hand in eigen boezem. "Het is onze taak om voor iedereen te zorgen, iedereen voelt zich verantwoordelijk", aldus adjunct-directeur Sylvia Breton.

De patiënt woonde in een verpleeghuis en was met een taxi naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Breton zou het wellicht beter zijn geweest als de man begeleiding had gekregen.

'Dit is walgelijk'

De nabestaanden zijn woedend. Ze hebben na zijn vermissing het ziekenhuis meerdere malen verzocht om in het pand te zoeken naar Jean, zegt zijn zoon tegen persbureau AFP. Maar dat is volgens hem niet grondig gedaan. Hij had daarover ook een klacht ingediend.

"De directrice vertelde mij dat ze overal hadden gezocht. Maar ik heb het zelf bij verpleegsters rondgevraagd op verschillende verdiepingen van het ziekenhuis, maar zij waren niet op de hoogte van zijn vermissing. Dit is gewoon walgelijk. Mijn vader verdiende het niet om zo te sterven. Ze hebben hem als een hond laten doodgaan."

De directie van het verpleeghuis waar de man woonde, heeft 'uit respect voor de rouw van de familie' en vanwege het lopende onderzoek, nog niet gereageerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore