Laatste slachtoffer

Dode vrouw (87) onder puin huizen Antwerpen gehaald

04 september 2019 06:27 Aangepast: 04 september 2019 06:43
Hulpdiensten proberen slachtoffers te traceren onder het puin van de ingestorte woningen. Beeld © EPA

In de Belgische plaats Wilrijk, bij Antwerpen, is vannacht het levenloze lichaam van een 87-jarige vrouw onder het puin vandaan gehaald. Zij woonde in een van de drie huizen die gisteren door een enorme explosie werden weggevaagd.

Ravage in Antwerpen na enorme explosie: 'Ik ben helemaal in shock'

Een woonwijk in het Belgische Antwerpen is getroffen door een zware explosie. Drie panden werden compleet weggevaagd. De schrik zit er goed in bij buurtbewoners. ''We moesten stil zijn, want ze hoorden mensen onder het puin.''

Alleenstaande vrouw

Eerder werden drie mensen levend uit de brokstukken gered. Een van hen is zwaargewond. Naar de slachtoffers werd gezocht met speurhonden en speciale apparatuur. Gisteravond bleek er nog één vermiste te zijn, de 87-jarige Louisa D., een alleenstaande vrouw wier man volgens Het Laatste Nieuws afgelopen zomer overleed.

De zoektocht naar de vrouw moest gisteravond afgebroken worden omdat twee zijmuren op instorten stonden. Nadat die neergehaald waren, kon er met de hand verder gezocht worden in het puin. Daar werd rond 02.30 uur het lichaam van Louisa gevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ravage na explosie Antwerpen: zoektocht naar vermiste in volle gang

Gasexplosie?

De precieze oorzaak van de ontploffing wordt nog onderzocht, maar waarschijnlijk gaat het om een gasexplosie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore