Enorme ravage

Woningen weggevaagd door explosie Antwerpen: 3 mensen onder puin vandaan gehaald

03 september 2019 17:15 Aangepast: 03 september 2019 17:32
Hulpdiensten op de plek van de explosie. Beeld © AFP

Een ravage in het Belgische Wilrijk, bij Antwerpen. Daar zijn vanmiddag drie huizen weggevaagd als gevolg van een explosie. De brandweer heeft tot nu toe drie personen onder het puin vandaan gehaald, één van hen zou zwaargewond zijn. Er wordt nog één persoon vermist.

Een andere bewoner, die eerder vermist was, bleek op het moment van de explosie niet thuis te zijn geweest. Of er doden zijn gevallen, is nog niet duidelijk. 

Onze verslaggever Sander Paulus is ter plaatse: 

Hulpdiensten

De politie roept op de weg vrij te houden voor de hulpdiensten. Over de oorzaak van de ontploffing is nog geen zekerheid, mogelijk gaat het om een gasexplosie. 

De schrik zit er goed in bij buurtbewoners. ''We moesten stil zijn, want ze hoorden mensen onder het puin.'' 

Onderzoek

De beheerder van het gasnet, Fluvius, had op 22 augustus een klein gaslek in de buurt gedicht en daarbij de aansluiting van een van de getroffen panden vernieuwd. De afgelopen dagen was daar echter niet meer gewerkt. Fluvius zei tegen persbureau Belga dat het 'absoluut' niet zeker is dat er een verband is met het incident. Teams van het bedrijf hebben dinsdagmiddag wel de elektriciteits- en gasnetten in de buurt volledig afgesloten.

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek gelast naar de explosie. Er is inmiddels een deskundige aangesteld om de oorzaak te achterhalen.

Van de middelste huizen is niets meer over. Van de middelste huizen is niets meer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore