Vrouw is hoofdverdachte

'Zoektocht naar vermiste ex-topman Philips nu moordonderzoek'

02 september 2019 03:54 Aangepast: 02 september 2019 04:21
Tob Cohen met zijn vrouw. Zij is een verdachte in de moordzaak.

De politie in Kenia gaat ervan uit dat vermiste ex-topman van Philips Tob Cohen niet meer leeft. Het is een moordonderzoek begonnen en zoekt naar drie nieuwe verdachten. Er wordt rekening mee gehouden dat het lichaam van de Nederlander in beton is gestort.

Onder de nieuwe verdachten zijn twee vrouwen 'uit hogere politieke kringen' meldt De Telegraaf. Eerder werden al Cohens echtgenote Sarah Wairimu en drie andere personen aangehouden.

Wairimu wordt gezien als de hoofdverdachte in de mysterieuze zaak. Zij zou verscheidene werknemers van Cohen onder druk hebben gezet om te liegen over wat ze hadden gezien.

Stoffelijk overschot

"We gaan ervan uit dat hij is ontvoerd uit zijn huis en door een of meerdere personen is meegenomen en dat de kidnap mogelijk is uitgelopen op moord", zegt inspecteur Maxwell Otieno tegen Keniaanse media.

Om moord te kunnen bewijzen moet het stoffelijk overschot van Cohen gevonden worden. De politie doet daarom onderzoek bij een hotel in aanbouw in de stad Othaya. Wairimu is de opdrachtgever van de bouw en is ook in de regio geboren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Vermiste oud-Philips-topman vreesde voor zijn leven'

Witte auto

Cohen zou zijn huis hebben verlaten op 20 juli en in een witte auto zijn gestapt. Sindsdien is hij niet meer gezien. 

De 69-jarige Cohen is een voormalig topman van Philips in Oost-Afrika en hield zich bezig met het organiseren van golfevenementen. 

Vuil spel

Cohen beschuldigde zijn vrouw eerder van vuil spel bij de scheiding. Ze zou samenspannen met invloedrijke Kenianen om hem het land uit te laten zetten en zo aanspraak te maken op zijn vermogen. 

Cohens echtgenote ontkende eerder iedere betrokkenheid bij de verdwijning van haar man. Zij verklaarde tegen Keniaanse media dat hij uit vrije wil naar Thailand vertrokken zou zijn voor een medische ingreep. Zijn familie en vrienden geloven daar niets van.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore