Schietpartij oud en nieuw

Broer olympisch turnkampioene Simone Biles opgepakt voor drie moorden

30 augustus 2019 14:33 Aangepast: 30 augustus 2019 17:12
Simone Biles pakte vier gouden turnmedailles in Rio. Beeld © AFP

De 24-jarige Tevin Biles zit vast op verdenking van drie moorden. Opvallend genoeg is hij de broer van Simone Biles, de beste Amerikaanse turnster aller tijden.

De 22-jarige Simone Biles heeft tot nu toe in totaal 19 gouden medailles op Olympische Spelen en wereldkampioenschappen behaald. Op de laatste Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 bleek haar uitzonderlijke talent: ze pakte vier gouden turnmedailles.

Oudejaarsavond

Het contrast is groot. Haar twee jaar oudere broer, die in het Amerikaanse leger zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij een drievoudige moord.

Tevin Biles werd na maanden onderzoek gisteren opgepakt. Hij zou betrokken zijn geweest bij een schietpartij op een feestje op Oudejaarsavond in Cleveland, Ohio. 

Tevin Biles zou betrokken zijn bij de dood van drie mannen Tevin Biles zou betrokken zijn bij de dood van drie mannen

Op het feestje was een groepje mannen aanwezig, terwijl ze niet waren uitgenodigd. Toen hen de deur werd gewezen, ontstond er ruzie en werd er geschoten. Drie mannen kwamen daarbij om het leven. Twee anderen raakten gewond.

Het onderzoek in de zaak duurt al maanden, maar nu is Tevin Biles als eerste als verdachte aangemerkt. Hij wordt aangeklaagd voor moord, doodslag en geweldpleging. Op 13 september moet hij voorkomen. Zijn beroemde zus Simone heeft nog niet gereageerd op de arrestatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore