Reactie op Boris Johnson

Al een miljoen mensen tekenen petitie tegen schorsing Brits parlement

29 augustus 2019 03:20 Aangepast: 29 augustus 2019 10:34
Protesten In Engeland tegen Boris Johnson en zijn brexit. Beeld © AFP

Een handtekeningenactie die gisteren online werd gezet, als reactie op de voorgestelde schorsing van het Britse parlement door Boris Johnson, is al door ruim een miljoen mensen ondertekend.

De petitie staat op de website van het Britse parlement. Als meer dan 100.000 mensen die ondertekenen, wordt een debat over de kwestie overwogen. Die grens is ruimschoots behaald, met inmiddels bijna 1,1 miljoen handtekeningen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnson lijkt truc uit te halen om brexit door te drukken

Zeer omstreden stap

De Britse premier Boris Johnson zette gisteren een zeer omstreden stap om het parlement buitenspel te zetten in de cruciale weken voor de brexitdeadline van 31 oktober.

Door het strategisch plannen van een Queen's speech, de Britse troonrede, blijft er voor het parlement waarschijnlijk geen tijd over om een brexit zonder deal te voorkomen.

De indiener van de petitie schrijft dat het parlement niet geschorst of ontbonden mag worden tenzij 'voldoende' brexituitstel is geregeld of het Britse vertrek uit de EU helemaal niet meer doorgaat. De huidige brexitdeadline van 31 oktober is al over 64 dagen.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gezellig op het strand de brexit kijken' lijkt echt door te gaan na steun gemeente

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore