Twee kinderen overleden

Duitse miljonairsfamilie sterft bij bizarre vliegtuigcrash op Mallorca

26 augustus 2019 09:48 Aangepast: 26 augustus 2019 09:48
Brandweer op weg naar de plek van het ongeluk. Beeld © AFP

Zeven doden, van wie twee kinderen van negen en elf jaar oud. Het ging mis gisteren boven Mallorca, waar een klein vliegtuigje in de lucht botste met een helikopter. "Ik hoorde een gigantische knal boven mijn huis."

Dat zei Toni Carbonell, inwoner van het dorpje Inca op het eiland voor de Spaanse kust. Hij zag de helikopter boven zijn huis vliegen. "Een paar seconden later was de crash."

Familie uit München

Het Duitse Bild weet dat in de helikopter een miljonairsfamilie uit München zat. Een Italiaanse piloot van de helikopter en de twee Spaanse inzittenden van het vliegtuigje zijn ook overleden.

De vrouw van de Spaanse piloot zou getuige zijn geweest van het ongeluk, laat een vriend van de piloot weten aan lokale media. "Ze heeft het gezien vanaf het vliegveld Binissalem." De vriend is zelf ook ontdaan. "Het was een geweldige jongen."

Onderzoek

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, laat het bedrijf van de verongelukte helikopter weten. Er wordt onderzoek gedaan.

Een stuk van het vliegtuigwrak. Een stuk van het vliegtuigwrak.

De Spaanse premier Pedro Sánchez schreef een eerste reactie op Twitter. Hij liet weten mee te leven met de families van de slachtoffers. Ook de burgemeester laat van zich horen. "We zijn bezorgd en geschokt door het ongeluk", zei Francina Armengol. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore