Seksueel misbruik

Prins Andrew over vriendschap met Epstein: 'Ik had geen wantrouwen'

24 augustus 2019 17:45 Aangepast: 11 december 2019 08:44
Prins Andrew, archieffoto. Beeld © Getty Images

De Britse prins Andrew is tijdens zijn vriendschap met de omstreden Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein nooit getuige geweest van crimineel gedrag. Ook had hij geen vermoedens dat Epstein zich schuldig maakte aan seksueel misbruik. Dat stelt de prins vandaag in een verklaring.

Epstein pleegde deze maand zelfmoord in de cel nadat hij was opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. Epstein verkeerde jarenlang in de hoogste society-kringen. Zo heeft hij contact gehad met Bill Clinton en Donald Trump. Ook de familie Heineken stond in zijn adresboekje. 

Jaarlijkse ontmoetingen

Epstein kende de Britse prins Andrew sinds 1999. Andrew laat nu weten dat hij Epstein een tot twee keer per jaar zag en dat hij tijd heeft doorgebracht in een aantal verblijven van de multimiljonair. "Tijdens de beperkte tijd die ik met hem doorbracht ben ik nooit getuige geweest van gedrag dat vervolgens leidde tot zijn arrestatie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Psycholoog gaf toestemming om zelfmoordtoezicht Epstein te stoppen

Andrew stelt dat het hem spijt en dat het een fout was om contact te houden met Epstein nadat die in 2008 was veroordeeld voor seksueel misbruik. In 2010 kwam hij vrij. Onlangs doken foto's uit 2010 op van Andrew bij de voordeur van de woning van Epstein in New York.

Oude beelden

De beelden van Andrew werden gepubliceerd door de Mail Online. Daarop is te zien dat Andrew zwaait naar een jonge vrouw die het pand heeft verlaten terwijl Epstein in een auto met chauffeur stapt. In een verklaring vorige week noemde Andrew het 'weerzinwekkend' dat werd gesuggereerd dat hij Epsteins gedrag zou goedkeuren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse prins over beschuldigingen in Epstein-affaire: 'Weerzinwekkend'

De broer van prins Charles wordt al jaren achtervolgd door zijn banden met Epstein. In 2014 al zongen beschuldigingen rond dat Andrew zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige die in de kringen van Epstein verkeerde.

Vragen onbeantwoord

Volgens Andrew blijven er veel vragen onbeantwoord door de zelfmoord van Epstein. Hij zegt bijzonder mee te leven met de mensen die de gevolgen van Epsteins gedrag ondervinden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore