Overleden in cel

Psycholoog gaf toestemming om zelfmoordtoezicht Epstein te stoppen

24 augustus 2019 09:17 Aangepast: 24 augustus 2019 09:17
Epstein en de gevangenis waar hij dood werd gevonden. Beeld © EPA

Een psycholoog van de gevangenis in New York heeft goedkeuring verleend om het verscherpte toezicht op Jeffrey Epstein te stoppen. Dat gebeurde enkele dagen voor de zelfmoord van de miljardair.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft dat laten weten aan het Huis van Afgevaardigden. De steenrijke Epstein zat vast op verdenking van seksueel misbruik. Hij overleed 10 augustus in zijn cel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Epstein verborg zijn fortuin 2 dagen voor zelfmoord in trust

Uit onderzoek is gebleken dat hij zichzelf ophing, terwijl hij eind juli ook al gewond was aangetroffen in zijn cel. Hij kwam toen vanwege zelfmoordpreventie onder verscherpt toezicht te staan. Die maatregelen zijn na zes dagen weer ingetrokken.

Deal met justitie

Epstein is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes. De 66-jarige Epstein wist meer dan tien jaar geleden nog een zware straf te ontlopen door een deal met justitie te sluiten, maar werd afgelopen juli alsnog aangeklaagd.

Na de VS is ook Frankrijk een onderzoek gestart naar de van seksueel misbruik verdachte Jeffrey Epstein. De Amerikaan had een appartement in Parijs en de Franse aanklagers onderzoeken of Epstein mogelijk in Frankrijk ook slachtoffers heeft gemaakt.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113

Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore