Homofobie

Buurt Manchester vol regenboogvlaggen na bedreiging homoseksuele buurman

23 augustus 2019 21:56 Aangepast: 23 augustus 2019 21:56
Uit protest hingen de buren van Alex de hele straat vol regenboogvlaggen. Beeld © Liz Sharpley

De Engelse Alex (31) werd afgelopen weekend bedreigd door twee mannen, omdat hij een regenboogvlag uit zijn raam had hangen. Om Alex te steunen hebben al zijn buren de straat nu volgehangen met regenboogvlaggen.

Alex Hancock hing dit weekend een regenboogvlag aan zijn huis, omdat het Manchester Pride is. Enkele uren later kwamen er twee mannen langs, die hem bedreigden terwijl hij bij zijn auto stond.

Bedreigd

Volgens Alex dreigden ze hem te vermoorden. "Ze schreeuwden hele nare dingen", vertelt hij aan de Manchester Evening News. "Ik zei dat ze zichzelf eens moesten inlezen over het onderwerp en dat ze mijn buurt moesten verlaten."

Alex vindt de steun van zijn buren 'overweldigend'. Alex vindt de steun van zijn buren 'overweldigend'.

Dat was het moment waarop een van de twee mannen naar hem toe liep. "Hij zei dat hij me ging mishandelen en doden. Zijn vriend zei uiteindelijk dat hij me moest laten en toen liepen ze door."

Solidariteit

Alex deelde zijn nare ervaring op Facebook en werd overspoeld met lieve berichtjes. Zo ook van zijn buren, die zelfs nog een stap verder gingen. Zij hingen dertig regenboogvlaggen op in de hele straat om hun solidariteit te tonen. 

'Middelvinger naar haters'

Hij vindt hun steun en actie overweldigend. "Mijn buurt is heel accepterend, open en divers en ze wilden een middelvinger opsteken naar de haters. Normaal is het de lgbt-gemeenschap die zich uitspreekt wanneer er zoiets gebeurt, maar nu is het de hele buurt", zegt hij. "Dat heeft me echt geraakt."

In Alex' straat hangen nu dertig regenboogvlaggen. In Alex' straat hangen nu dertig regenboogvlaggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore