100 gewonden

Vier toeristen overleden door blikseminslag in Tatragebergte Polen

22 augustus 2019 18:01 Aangepast: 22 augustus 2019 23:22
Een helikopter boven het Tatragebergte. Beeld © EPA

Zeker vier toeristen zijn om het leven gekomen door zwaar onweer in het Tatragebergte in Polen en Slowakije. Er vielen zo'n 100 gewonden. Twee van de overleden slachtoffers zijn kinderen. Het slechte weer in het gebied zorgde er eerder voor dat twee onderzoekers vast kwamen te zitten in de grootste diepste grot van Polen, de Wielka Śniezna.

Bij het incident vandaag zou de bliksem zijn ingeslagen in een 15 meter hoog kruis in de buurt van de toeristische plaats Zakopane. De dag begon zonnig, maar daarna sloeg het weer om.

De Poolse zender TVN24 meldt dat veel wandelaars in de buurt waren toen het kruis werd geraakt door de bliksem. Over hun nationaliteit is nog niets bekendgemaakt. Mogelijk zijn nog niet alle slachtoffers gevonden. Er kunnen zich nog mensen bevinden op minder toegankelijke plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitrusting vermiste onderzoekers gevonden in Pools grottenstelsel

In andere delen van het Tatragebergte hield het noodweer ook huis. Op de grens van Polen met Slowakije zorgde blikseminslag ervoor dat een man in een ravijn stortte, met de dood tot gevolg. Zijn wandelpartner, een Tsjechische vrouw, raakte gewond.

Grot volgelopen met regenwater

Over de vermiste grotonderzoekers is nog geen duidelijkheid. De speleologen zijn ingesloten doordat een deel van de grot is volgelopen met regenwater. Voor hun leven wordt gevreesd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee onderzoekers vast in langste en diepste grot van Polen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`