Ga naar de inhoud
Tijdens debat

Parlementslid Nieuw-Zeeland neemt baby mee naar het werk, voorzitter past even op

Trevor Mallard, voorzitter van het parlement in Nieuw-Zeeland

De voorzitter van het parlement in Nieuw-Zeeland kreeg er gisteren wel een hele bijzondere taak bij. Een parlementslid nam zijn baby mee naar het Huis van Afgevaardigden, maar toen hij in debat moest en de baby ook wat moest eten, schoot de voorzitter te hulp.

Trevor Mallard, de voorzitter van het parlement, tweette gisteren een foto van zichzelf en de baby van parlementslid Tāmati Coffey. Coffey en zijn man Tim Smith kregen in juli een baby via een draagmoeder. 

Eerste keer na vaderschapsverlof

Gisteren was de eerste dag van Coffey na zijn vaderschapsverlof in het parlement en hij kon gelijk in debat. De baby werd daardoor even in de handen van Mallard gedrukt.

De Groene Partij in Nieuw-Zeeland deelde de foto's van de baby en schreef: "Heerlijk om een baby in het huis te hebben." Coffey zei zich 'echt gesteund' te voelen door zijn collega's. 

Het is niet voor het eerste dat politici in Nieuw-Zeeland het nieuws halen door hun baby mee te nemen naar het werk. Zo schreef de premier, Jacinda Ardern, zelfs geschiedenis door haar baby mee te nemen naar de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York.