Compliceert schadevergoedingen

Epstein verborg zijn fortuin 2 dagen voor zelfmoord in trust

20 augustus 2019 06:07 Aangepast: 20 augustus 2019 07:04
Een vrouw bij de rechtbank met een foto van Jeffrey Epstein. Beeld © Getty Images

Twee dagen voordat hij zelfmoord pleegde, heeft de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein een testament getekend. De ongehuwde en kinderloze vastgoedtycoon vertrouwde zijn volledige vermogen van ruim 520 miljoen euro toe aan een trust. Dit compliceert het eisen van schadevergoedingen.

Een trust wordt vaak gebruikt om eigenaarschap te verbergen of een vermogen af te schermen tegen schuldeisers. Door zijn eigendommen in een trust te zetten, heeft Epstein het moeilijker gemaakt voor vrouwen die zeggen op jonge leeftijd door hem te zijn misbruikt een schadevergoeding te eisen.

Epstein, die veel machtige politici persoonlijk kende, zou tientallen minderjarige meisjes hebben misbruikt. Tot zijn vrienden behoorden oud-president Bill Clinton, de huidige president Trump en de Britse prins Andrew.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffers boos en geschokt door dood Epstein: 'We wilden gerechtigheid'

Begunstigden onbekend

Darren K. Indyke en Richard D. Kahn, die lang met Epstein samenwerkten, zijn aangewezen als de executeurs van de trust, schrijft de New York Post. Het Amerikaans dagblad heeft het 21 pagina's tellende document samen met Epsteins overlijdenscertificaat online gezet.

De begunstigden van de trust zijn onbekend.

Zelfmoord

Epstein werd op 10 augustus dood aangetroffen in zijn cel in Manhattan. Afgelopen week bleek uit de officiële resultaten van de lijkschouwing dat hij zichzelf had opgehangen.

De twee bewakers die hem in de gaten moesten houden zijn op non-actief gesteld en de directeur van de gevangenis is overgeplaatst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek: Jeffrey Epstein pleegde zelfmoord

100 miljoen dollar

Eergisteren twitterde de Amerikaanse burgerrechtenadvocaat Lisa Bloom dat ze namens twee slachtoffers een rechtszaak had aangespannen voor 100 miljoen dollar van Epsteins eigendommen.

Ze eiste ook een onderzoek naar de omstandigheden rond zijn dood.

Denk jij aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore