Terreur

De Afghaanse Mirwais Elmi verloor veel vrienden en familieleden op zijn eigen bruiloft

19 augustus 2019 10:38 Aangepast: 21 augustus 2019 10:51
Bruidegom Mirwais Elmi is in shock na de zelfmoordaanslag op zijn bruiloft. Beeld © Reuters

Het had de mooiste dag van zijn leven moeten worden. Maar het werd de meest vreselijke dag. De Afghaan Mirwais Elmi verloor tientallen vrienden en familieleden toen een zelfmoordterrorist een bom liet afgaan op zijn bruiloft.

Afgelopen zaterdag waren alle geliefden van Mirwais Elmi en zijn kersverse vrouw bij elkaar in één pand in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Om samen te zijn. Om de liefde te vieren. 

Doelwit

1200 mensen waren aan het dansen (de mannen en vrouwen in aparte zalen) toen er een ongelooflijk harde knal klonk in de zaal van de mannen. De bruiloft bleek doelwit van een zelfmoordterrorist. 63 mensen kwamen om het leven, onder wie vele jonge mensen en kinderen. 

"Ik heb de hoop verloren", zegt Mirwais tegen de BBC. Hij verloor zijn broer, tientallen vrienden en veertien familieleden. "Mijn bruid is in shock, ze blijft maar flauwvallen", zegt hij. "Mijn familieleden hebben er geen woorden voor."

Een Afghaanse vrouw, buiten bij het ziekenhuis, is in tranen. Een Afghaanse vrouw, buiten bij het ziekenhuis, is in tranen.

'Nooit meer geluk'

Mirwais is ongedeerd omdat hij toevallig in een andere ruimte was toen de bom afging, maar hij is bang dat het hem niet lukt om naar alle begrafenissen te gaan.

"Ik voel me erg zwak", zegt hij. "Ik zal nooit meer geluk in mijn leven ervaren."

Schreeuwen

Eén van de gasten, Munir Ahmad (23), vertelt vanuit het ziekenhuis dat het één grote chaos was na de knal. "Iedereen schreeuwde en huilde om zijn geliefden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terreuraanslag op bruiloft Kabul: dodental naar 63

Zeventiende aanslag

De aanslag op de trouwzaal was de zeventiende grote aanslag in de hoofdstad Kabul sinds januari. Bij de vorige zestien werden volgens de autoriteiten minstens 113 mensen gedood en meer dan 700 gewond.

Terreurorganisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor deze aanslag.

De trouwzaal waar de aanslag plaatsvond. De trouwzaal waar de aanslag plaatsvond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`