Reddingsactie

Vrouw in rolstoel valt van boot bij Amerikaanse Maagdeneilanden: twee mannen schieten te hulp

19 augustus 2019 09:24
Twee mannen doken het water in om de vrouw te redden. Beeld © CNN

In Amerika is een vrouw van een cruiseschip gevallen. Omdat ze in een rolstoel zat, kon ze niet zwemmen. Twee mannen schoten haar te hulp.

Kashief Hamilton (33) was als dj aan het draaien op een cruiseschip bij de Amerikaanse Maagdeneilanden en hoorde een harde schreeuw. Dit is niet goed, dacht hij, en hij stopte de muziek. 

De schreeuw bleek afkomstig van een vrouw in nood: ze was van de boot gevallen. Omdat ze in een rolstoel zat, kon ze niet zwemmen en was ze aan het zinken. 

In shock

De dj zag gasten naar het dek en de reling rennen om te kijken wat er aan de hand was. Hamilton sprong het water in, samen met de 34-jarige Donovan, die ook op de boot was. "Donovan sprong als eerste", vertelt Hamilton aan CNN.

Al watertrappelend hield Donovan de vrouw boven water en haalde hij haar uit de rolstoel. "Haar ogen waren wijd open, ik zal haar gezicht nooit vergeten", vertelt hij aan CNN. "Ze was in shock." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Misselijkmakend: gewonde vrouw spint rondjes onder helikopter tijdens reddingsactie

'Ik ben moe' 

Hij zei op een gegeven moment: ik ben moe, ik kan niet meer. Hamilton schoot te hulp en een adner gooide een reddingsboei naar beneden. 

Op de beelden is te zien dat Donovan en Hamilton met de vrouw naar de boot zwommen. Daar werd ze met touwen omhoog gehesen.

Alles was goed

Aan boord werd ze gecheckt door het medische team: alles was goed met haar. "Ik ben blij dat het goed is afgelopen", zegt Hamilton. "We hadden haar kunnen verliezen." 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore