Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Eerste vervanger

Mike Pence ook volgend jaar kandidaat vice-president, Trump is 'zeer gelukkig'

18 augustus 2019 23:30 Aangepast: 19 augustus 2019 08:06
Het duo: Mike Pence en Donald Trump in actie. (archieffoto) Beeld © AFP

De 60-jarige Mike Pence is tijdens de verkiezingsrace volgend jaar opnieuw kandidaat om vice-president van Donald Trump te worden. Dat betekent dat wanneer Trump de verkiezingen wint, Pence zijn eerste vervanger is. Trump heeft laten weten hier 'zeer gelukkig' mee te zijn.

Bij de aankondiging dat Trump zich herkiesbaar stelde, eind juni, werd hij geïntroduceerd door Pence, wat er al op deed lijken dat Pence weer kandidaat zou zijn.

Er wordt verwacht dat het duo Trump en Pence met grote meerderheid de presidentskandidatuur van de Republikeinse Partij in de wacht zal slepen. Tot nu toe hebben zich binnen die partij nog geen serieuze tegenkandidaten gemeld

Conservatief en republikeins

De 60-jarige Mike Pence is nu ook al vicepresident. Hij is Christen, conservatief en republikeins. Pence is getrouwd en fel tegen abortus, ook bij verkrachting. Hij is tegen homo's en zwaar gelovig.

Het cv van Pence is indrukwekkend. Van 2001 tot 2013 was hij lid van het Huis van Afgevaardigden voor zijn thuisstaat Indiana. In het Huis van Afgevaardigden was hij van 2009 tot 2011 de Republikeinse fractievoorzitter.  

Sinds 2013 was hij gouverneur van Indiana.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Donald Trump wil Groenland kopen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore