Populair bij toeristen

Bosbranden teisteren Gran Canaria, hotels ontruimd en wegen afgesloten

18 augustus 2019 17:43 Aangepast: 18 augustus 2019 18:22
De bosbrand woedt sinds gisteren op het eiland. Beeld © EPA

De bosbranden op het populaire Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria hebben sinds zaterdag zeker 1.500 hectare grond verwoest. 2000 mensen moeten het gebied dat populair is onder toeristen verlaten. En de dreiging van de bosbranden is nog niet voorbij.

Ook zijn er 2000 mensen uit het gebied rondom het dorp Tejeda geëvacueerd. Dat ligt op zo'n 40 kilometer van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. 

Volgens Spaanse media zijn wegen afgesloten en is een hotel ontruimd.

Weg uit het gebied

Voor het gebied is code oranje ingesteld. Ángel Víctor Torres, de president van de Canarische Eilanden, zei dat de brand voorlopig nog wel blijft woeden. De lokale autoriteiten sloten ook verschillende wegen af in de buurt van de brand. Ze raden mensen aan om het gebied te verlaten

Dat meldt de Spaanse krant El País. 

Eerder bosbranden

Het Spaanse eiland had vorige week ook te maken met bosbranden.Dat heeft te maken met de hoge temperaturen, lage luchtvochtigheid en forse windstoten. Zeker 250 brandweermannen zijn ingezet om de vlammenzee te bestrijden.

Ook vliegen er negen helikopters en twee blusvliegtuigen continu boven het gebied. Het gevarengebied is erg populair onder toeristen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore