Drukbezocht feest

Terreuraanslag op bruiloft Kabul: dodental naar 63

18 augustus 2019 06:41 Aangepast: 18 augustus 2019 12:21
De trouwzaal waar de aanslag plaatsvond. Beeld © Reuters

Het dodental van de zelfmoordaanslag op een bruiloftsfeest in de Afghaanse hoofdstad Kabul is verder opgelopen. Er zijn zeker 63 doden en 182 gewonden, meldt de Afghaanse regering.

Onder de slachtoffers zijn ook veel vrouwen en kinderen. Volgens de autoriteiten gaat het om een terreuraanslag. Terreurorganisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

1200 gasten

Een woordvoerder zegt dat er een aantal explosies waren op de bruiloft waar zo'n 1200 gasten waren. Zo ging er een bom af bij het podium waar muzikanten stonden te spelen. "Alle mensen daar, ook veel jongeren en kinderen, zijn omgekomen." 

"Ik was met de bruidegom in een andere kamer toen we de explosie hoorden", zegt een ooggetuige. "Daarna konden we niemand meer vinden. Iedereen lag verspreid door de hal."  

Een Afghaanse vrouw, buiten bij het ziekenhuis, is in tranen. Een Afghaanse vrouw, buiten bij het ziekenhuis, is in tranen.

De taliban ontkende al snel naar de aanslag betrokkenheid bij de aanslag, die komt op het moment dat de taliban en de Verenigde Staten praten over de terugtrekking van de troepen van de VS. In ruil daarvoor is de taliban verplicht de veiligheid in het land te bewaren en vredesbesprekingen met de door de VS gesteunde regering van Afghanistan te bespreken.

Een kind wordt het ziekenhuis in Kabul binnengereden. Een kind wordt het ziekenhuis in Kabul binnengereden.

De aanslag op de trouwzaal was de zeventiende grote aanslag in de hoofdstad Kabul sinds januari. Bij de vorige zestien vonden volgens de autoriteiten zeker 113 mensen de dood en raakten meer dan 700 mensen gewond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore