Plastic daken

Enorme brand verwoest 15.000 woningen in Bangladesh

17 augustus 2019 18:10 Aangepast: 17 augustus 2019 18:11
De brand in Dhaka, Bangladesh. Beeld © Getty Images

In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gisteren zo'n 15.000 woningen door brand verwoest. Hierdoor zijn duizenden mensen dakloos geraakt.

De brand brak gisteren rond half acht 's avonds uit, schrijft de Dhaka Tribune in de sloppenwijk Jhilpar. Een paar minuten later arriveerden de eerste brandweermannen al, maar toch wist het vuur razendsnel om zich heen te grijpen.

125 brandweermannen

Veel huizen hadden plastic daken, waardoor de brand uitsloeg. De 125 brandweermannen die in actie kwamen, wisten het vuur net voor middernacht onder controle te krijgen.

Vandaag, een dag na de brand in Dhaka, proberen inwoners spullen bij elkaar te rapen. Vandaag, een dag na de brand in Dhaka, proberen inwoners spullen bij elkaar te rapen.

Volgens de autoriteiten zijn er geen doden gevallen. Wel raakten zeven mensen gewond, waaronder ook een brandweerman. Veel bewoners van de wijk waren op het moment van de brand bij een festival dat nog in het kader stond van het offerfeest. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is inmiddels gestart.

Lokale bevolking wanhopig

De lokale bevolking vermoedt dat het vuur is ontstaan door kortsluiting of een kachel. Ze zeggen wanhopig te zijn en hebben geen idee waar ze de komende weken moeten slapen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mensen in Bangladesh opgesloten in brandend kantoorpand

In februari kwamen er nog tachtig mensen om door een andere brand in Dhaka. Ook stierven er toen negen mensen door een vlammenzee in de stad Chittagong.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore