Steunbetuiging

Duizenden bij wake na emotionele oproep eenzame nabestaande El Paso

17 augustus 2019 14:16 Aangepast: 17 augustus 2019 20:01
Antonio Basco wordt omarmd door een van de aanwezigen bij de wake. Beeld © AFP

Antonio Basco was bang dat er niemand aanwezig zou zijn bij de wake en de begrafenis van zijn vrouw Marie, die in El Paso om het leven kwam tijdens het bloedbad van twee weken geleden. Wie schetste zijn verbazing dat er duizenden, voor Antonio volkomen onbekende, bezoekers op af kwamen, die hem allemaal een hart onder de riem wilden steken.

Basco was 22 jaar gelukkig getrouwd met Margie Rickard, tot die fatale ochtend van 3 augustus in El Paso. De 21-jarige Patrick Crusius schoot 22 mensen dood in een Walmart-vestiging. Onder hen was ook de 63-jarige Marie, een werkneemster van de Walmart.

Massaal bezocht

Antonio kwam na Maries dood vrijwel alleen te staan, en daarom nodigde de treurende echtgenoot de hele gemeenschap van de Texaanse stad uit voor de wake en haar uitvaart.

Aan Basco's verzoek werd massaal gehoor gegeven. Er kwamen zoveel mensen om hem te steunen dat de wake naar een veel grotere locatie moest verhuizen.

Staande ovatie

Toen hij bij de plek van de wake aankwam, kreeg Antonio een staande ovatie van de vele aanwezigen. Die stonden al uren in een lange rij te wachten om hun eer te mogen bewijzen aan de overledene.

Een van hen was een man uit Los Angeles, die speciaal voor de gebeurtenis naar El Paso was gevlogen omdat 'zijn verhaal me ontroerde'.

Antonio Basco werd volkomen overdonderd door de massale toestroom van bezoekers. Antonio Basco werd volkomen overdonderd door de massale toestroom van bezoekers.

Allemaal vrienden

De directeur van de begrafenisonderneming die de uitvaart regelt, bedankte Antonio tijdens een toespraak voor de uitnodiging.

"Dank je voor de mogelijkheid die je ons biedt om dit proces mee te maken, Tony. We hebben nooit geweten dat je ons als vrienden nodig had, maar kijk nu eens om je heen: allemaal vrienden", zei hij.

De uitvaart van Marie vindt later vandaag plaats.

Bezoekers van de wake staan bij een spandoek met steunbetuigingen. Bezoekers van de wake staan bij een spandoek met steunbetuigingen.
Bezoekers van de wake. Bezoekers van de wake.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`