Fors strafblad

Celstraf voor stelende dubbelganger van Ross uit Friends

15 augustus 2019 21:44 Aangepast: 15 augustus 2019 21:45
Beeld © Facebook Blackpool Police/ Getty Images

Een dief die viral ging omdat hij heel erg lijkt op Ross uit Friends is veroordeeld tot negen maanden cel. Het blijkt zeker niet de eerste keer dat de man de fout in ging.

De 36-jarige Abdulah Husseini werd veroordeeld voor diefstal en fraude, omdat hij een betaalkaart had gestolen uit een jas in een restaurant, en daar aankopen mee had gedaan, schrijft de BBC. De man heeft een lang strafblad: sinds 2008 werd hij 32 keer veroordeeld voor 60 misdrijven, waaronder 27 keer diefstal en 'oneerlijk gedrag'.

Bewakingscamera

Husseini ging het internet over nadat de politie in het Britse Blackpool beelden van een bewakingscamera op Facebook had gezet. Daarop was hij te zien in een supermarkt met blikjes bier in zijn handen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie vat Ross-lookalike in de kraag

Het viel mensen al snel op dat Husseini wel heel veel weg had van Ross Geller uit Friends. De afbeelding werd miljoenen keren gedeeld en tienduizenden mensen lieten een reactie achter.

Lachen

Onder hen ook acteur David Schwimmer, die Ross speelde. Hij kon er wel om lachen. In reactie op de beelden zette hij zelf een video online waarin ook hij met blikjes bier door een winkel liep. In het bijschrift schreef hij: "Agenten, ik zweer dat ik het niet was. Zoals jullie kunnen zien, was ik in New York." 

Volgens zijn advocaat heeft Husseini drugsproblemen, maar heeft hij terwijl hij in hechtenis zat grote stappen gezet in zijn herstel. Husseini zei in de rechtbank onschuldig te zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore