Geen misdrijf

Vermiste tiener Nora stierf in Maleisische jungle door honger en stress

15 augustus 2019 08:49 Aangepast: 15 augustus 2019 09:25
Op verschillende plekken in Maleisië waren opsporingsberichten opgehangen. Beeld © AFP

De 15-jarige Nora Quorin, het Frans-Iers meisje dat na een vermissing van tien dagen dood werd gevonden in een oerwoud in Maleisië, is gestorven aan inwendige bloedingen. Die werden waarschijnlijk veroorzaakt door honger en stress.

Volgens lokale autoriteiten heeft lijkschouwing uitgewezen dat geen sprake is geweest van seksueel misbruik. Dat heeft de Maleisische politie zojuist bekendgemaakt op een persconferentie. Er is volgens de politie ook geen bewijs dat zij slachtoffer is geweest van een ontvoering, zoals haar familie vermoedde.

Het lichaam van het meisje werd afgelopen dinsdag gevonden na een uitgebreide zoekactie in het oerwoud ten zuidoosten van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur gevonden, tien dagen na haar vermissing.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stoffelijk overschot in jungle Maleisië blijkt van vermiste Nora (15) te zijn

Naakt gevonden in jungle

De tiener werd door een inwoner naakt gevonden op zo'n 2,5 kilometer afstand van haar hotel, langs een beek in de jungle nabij de plaats Seremban.

Het meisje was daar op 3 augustus met haar ouders en haar broer en zus aangekomen voor een vakantie. De dag na aankomst verdween ze spoorloos uit het hotel. Het meisje had problemen met haar psychische gezondheid en de verdwijning leidde snel tot een enorme zoekoperatie door politie, brandweer, burgermilities, dorpelingen, sjamanen en militairen.

Deelnemers aan de zoekactie naar Nora Quoirin Deelnemers aan de zoekactie naar Nora Quoirin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore