Urenlange barricade

Agenten beschoten in Philadelphia, schutter opgepakt

15 augustus 2019 02:14 Aangepast: 15 augustus 2019 12:18
Veel politie in Philadelphia. Beeld © EPA

In de Amerikaanse stad Philadelphia heeft een schutter zeker zes politieagenten verwond, melden Amerikaanse media. De gewapende man bleef vervolgens urenlang in een gebarricadeerde woning, maar werd uiteindelijk aangehouden.

De schietpartij begon gisteravond laat (Nederlandse tijd) toen een narcoticabrigade een bevelschrift bij het appartementencomplex wilde uitdelen. Een schutter zou het vuur hebben geopend toen de agenten binnen waren. Een paar agenten wisten via het raam te ontsnappen, maar twee bleven achter in de woning. Zij werden pas vijf uur later bevrijd, samen met drie andere mensen.   

Meer dan vijftig politiewagens meldden zich in de wijk Tioga-Nicetown in het noorden van de stad. Op helikopterbeelden was eerder te zien hoe agenten zich voor het gebouw schuilhielden achter geparkeerde auto's. De schutter zou zwaarbewapend zijn en onder meer over een AK-47-geweer beschikken.  

Oorlogsgebied

Zes agenten werden verwond maar waren volgens een woordvoerder van de politie nooit in levensgevaar. Later op de avond konden ze het ziekenhuis weer verlaten.  

Via het Twitteraccount van de woordvoerder waarschuwde de politie mensen nadrukkelijk om uit de buurt te blijven. Een buurtbewoonster zei dat ze meer dan honderd schoten had gehoord en dat de wijk op een oorlogsgebied leek. Of de schutter alleen handelde, is onbekend.  

'Kom naar buiten!'

Eerder werden vier vrouwen door een politiemacht uit het complex gehaald. Volgens een verslaggever van CNN werden ze 'zichtbaar ontdaan en huilend' in veiligheid gebracht. 

Politieagenten probeerden meerdere keren met de schutter te communiceren. "Kom met je handen omhoog naar buiten!" zou geroepen zijn. Ook zou de schutter telefonisch benaderd zijn. Rond 06:00 uur Nederlandse tijd werd de man gearresteerd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`