Begrafenis terreurslachtofer

Eenzame nabestaande: 'Heel El Paso welkom bij uitvaart van mijn vrouw'

14 augustus 2019 10:18 Aangepast: 14 augustus 2019 10:23
Antonio Basco bij de bloemenzee voor de slachtoffers in El Paso Beeld © Facebook

Antonio Basco was 22 jaar gelukkig getrouwd met Margie Rickard, tot die fatale ochtend van 3 augustus in El Paso. De 21-jarige Patrick Crusius schoot 22 mensen dood in een Walmart-vestiging. Onder hen was ook de 63-jarige Marie.

Antonio kwam na Maries dood alleen te staan, meldt Insider. Hij en Marie hadden geen familie, en daarom heeft de treurende echtgenoot de hele gemeenschap van de Texaanse stad uitgenodigd voor haar uitvaart op 16 augustus.

Duizenden keren gedeeld

Iedereen is welkom bij het afscheid, zegt Antonio. De begrafenisondernemer postte Antonio's verzoek op Facebook, en kreeg daarop enorm veel reacties. De post kreeg duizenden likes en is meer dan 6000 keer gedeeld.

El Paso-liefde

"Toon Antonio en zijn vrouw die echte El Paso-liefde", schreef de begrafenisondernemer op Facebook. En dat gebeurt dus massaal. Antonio krijgt vanuit het hele land bloemen gestuurd en troostende reacties. 

"Onderdeel van de gemeenschap van El Paso, onderdeel van onze familie. We zullen er zijn. Moge zij in vrede rusten", is een van de vele reacties.

Vanavond wordt in El Paso het bloedbad van 3 augustus herdacht. Verwacht wordt dat de publieke belangstelling enorm zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Moeder schutter El Paso belde met politie om wapenbezit van haar zoon

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore